Гондоли от тиквички

17/06/2013
Росица Иванова
отРосица ИвановаЧирак26254856
"По-хубави от гондолите във Венеция са само тези вкусни гондоли от тиквички "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 076
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките, нарежете ги на 2 по дължина и издълбайте половинките. Подредете гондолите в леко подмазнена тава, поръсете със сол, черен пипер и малко бял пипер, полейте струйка мазнина и запечете в загряна фурна, докато леко омекнат.

През това време запържете накълцаната вътрешност на тиквичките със ситно нарязаната чушка, домат (само твърдата част). Добавете каймата и бъркайте, докато се запържи, а след това, докато водата се изпари. Овкусете с подправки на вкус.

Напълнете тиквичките и ги пъхнете да се запекат. Още горещи ги поръсете с настърган кашкавал и ги поднесете.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Христо Бекяров
Става и с патладжани.Може даже да се направят заедно.
0
0
Тонка
Тонка
03.07.2013 16:04
Не са патладжани.На върха на тиквичките има характерен белег от цвета на тиквичката.Такъв белег на патладжаните няма.Вгледайте се по-добре.
0
0
Нина
Нина
21.06.2013 18:44
Извинете, но това не са ли патладжани?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв