Макарони по италиански

19/05/2009
danileka
отdanilekaНовак
"Когато става дума за паста, може да се доверите на италианците "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 595
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се слагат във вряща подсолена вода и се варят около 5 - 8 минути. След сваряването им се отцеждат, измиват се /с топла вода/ и се връщат с тенджерата на котлона, като се поливат със соса и се бъркат 1 - 2 минутки.
Сосът се приготвя по следния начин: в сгорещено олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън, прибавя се каймата, която се бърка до пълното й натрошаване, прибавя се доматеният сок и подправките, готви се около 15 - 20 минути.
подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

valentina stancheva
valentina stancheva
02.12.2013 18:39
много пъти сам приготвяла тази рецепта става чудесно ястие с макарони
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв