Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Топъл млечен сос

Топъл млечен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Топъл млечен сос1 / 2
16/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
17 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • брашно - 25 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка за 1-2 минути - докато се позапържи.

Постепенно и при непрекъснато разбиване доливайте прясното мляко.

Оставете да къкри леко в продължение на 8-10 минути, като бъркате и накрая подправете със сол и бял пипер.

Може да разбиете соса с 1-2 жълтъка, след като леко се охлади.

Това е основната рецепта за млечен сос, и по желание към нея може да добавите различни подправки - зелени и сухи, пресен лук или чесън, майонеза, горчица, кетчуп и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя Николова
Катя Николова
Харесва ми соса,защотото става за вс. вид ястия
30.07.2013 16:29
2