Топъл млечен сос

16/06/2013
от Димитър НешевНовак
Приготвяне5 мин.
Готвене12 мин.
Общо17 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 953
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка за 1-2 минути - докато се позапържи.

Постепенно и при непрекъснато разбиване доливайте прясното мляко.

Оставете да къкри леко в продължение на 8-10 минути, като бъркате и накрая подправете със сол и бял пипер.

Може да разбиете соса с 1-2 жълтъка, след като леко се охлади.

Това е основната рецепта за млечен сос, и по желание към нея може да добавите различни подправки - зелени и сухи, пресен лук или чесън, майонеза, горчица, кетчуп и т.н.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Николова
Катя Николова
30.07.2013 16:29
Харесва ми соса,защотото става за вс. вид ястия
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти