Курбан чорба от пиле

17/06/2013
Светлина Вълчева
отСветлина ВълчеваНовак
"Вкусна и богата чорба, която ще сгрее душата ви!"
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 914
  • Преглеждания за месеца5529
  • Преглеждания за седмицата1794
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в мазнината с малко вода. Изчакваме го да омекне и водата да се изпари и добавяме ситно нарязаното пилешко месо и морковите, нарязани на кубчета. Запържваме за 1-2 минути, след което заливаме с 5-6 ч.ч. гореща вода и посоляваме на вкус.

Варим до омесване на месото, след което прибавяме картофите, нарязани на кубчета и след още 10 минути и доматите, обелени и също нарязани на кубчета.

Когато картофите се сварят махаме тенджерата от котлона и застройваме с добре разбитото яйце. Наръсва се с магданоз и черен пипер и по желание може да се добавят 2-3 люти чушки.

Подправя се допълнително с джоджен и оцет.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Maria
Maria
20.10.2013 16:26
аз реших да сваря пилешки бутчета предварително, да ги обезкостя и нарежа месото на дребно, след това си започвам както е по рецепта. Така излиза по-евтино, отколкото да купите пилешко филе :) а супата пак ще стане супер вкусна ;)
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв