Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по мексикански

Патладжани по мексикански

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Патладжани по мексикански1 / 2
17/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена
  • люти чушки - 129 г зелени люти
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган.
  • черен пипер сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на филийки и леко ги посолете. Чесъна го счукваме, а лютите чушлета ги нарязваме на много ситно.

Намазваме с част от зехтина дъното на средно голяма тава. Остатъкът от зехтина се загрява и в него задушаваме чесъна и лютите чушки.

Щом поомекнат добавяме доматеното пюре, което сме размили във водата и овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Задушаваме за още 4-5 минути.

Отцеждаме патладжаните, ако има нужда, и ги потапяме в предварително разбитите яйца. Нареждаме ги на дъното на тавичката, заливаме ги с доматената смес, поръсваме с кашкавал и печен в предварително загрята умерена фурна 30-35 минути.

Поднасяме патладжаните по мексикански със сварена и овкусена паста и поръсваме обилно с кориандър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дида
дида
рецептата и картинката са две различни неща
04.08.2013 19:17
2