Пилешки рататуй

18/06/2013
Adeline
отAdelineНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 438
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо и го нарежете на части. Счукайте чесъна и то объркайте с останалите подправки. С тази смес натрийте хубаво пилешкото месо.

Загрейте мазнината и запържете за кратко овкусеното месо. Когато придобие златист загар добавете последователно нарязаните на кубчета чушки, тиквички, домати и портокал.

Овкусете с 300 мл портокалов сок и задушавайте на умерен огън за 10-15 минути, след което махнете капака на съда и изчакайте част от течността да се изпари.

Нарязваме само зелената част на праза. От нея оформяме гнезда, върху които сипваме от пилешкия рататуй.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ивелина
Ивелина
03.12.2014 15:19
Това ястие е уникално :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв