Яхния с чушки

18/06/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 311
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 8 бр. печени
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 кг пресни или от консерва
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • чубрица - на вкус, ронена
  • магданоз - пресни
  • брашно - 2 с.л.
  • сирене - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязаните лук и моркови в мазнина, докато поомекнат. След това добавете скълцания чесън и ги разбъркайте с червения пипер.

Прибавете почистените и пасирани домати и подправки (без сол) на вкус. След като доматите се редуцират леко, долейте гореща вода на око.

Добавете обелените и нарязани чушки и доварете, докато отново се редуцира. Накрая сгъстете ястието с размитото в малко вода брашно и посолете на вкус.

Запържете яйцата на очи върху сух тиган и ги нарежете на парченца. Добавете в ястието, добавете скълцания магданоз и е готово за поднасяне, след като малко изстине. При поднасяне може да гарнирате със сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар