Месна супа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Месна супа1 / 2
18/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • месо - 400 г по избор
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • целина - 50 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер
  • фиде - 100 г
  • брашно - 30 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ситно и го заливаме със студена вода. Сваряваме го на умерен огън, като от време на време отпенваме бульона.

Сгорещяваме мазнината и запържваме в нея ситно нарязаните лук, моркови и целина. Овкусяваме с черен и червен пипер. Рендосваме домати и ги добавяме към останалите продукти.

Оставяме зеленчуците да се пържат докато не изври излишния сок и останат само на мазнина. Изсипваме всичко при врящото месо и разбъркваме.

Ком супата заври отново добавяме и фидето и варим още 7-10 минути.

Сваляме супата от котлона и застройваме със смес от киселото мляко, брашното и яйцето. Хубаво е да я темперираме преди да я изсипем при супата.

Преди поднасяне наръсваме с магданоз и добавяме 2-3 капки оцет, а по желание може и да гарнирате с люта чушка - най-добре пукана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: