Баклава с орехи

19/06/2013
Tsveta
отTsvetaНовак55
"Едно парче баклава за душата?"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 480
  • Преглеждания за месеца948
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тавичка с масло внимателно се нареждат корите, една върху друга, без никаква мазнина помежду им. Орехите се разпределят по равно, на две места, в средната част (не най-отгоре).

Разрязва се на ромбоидни парченца. Маслото се разтопява (без да завира) и се залива равномерно докато е вряло, върху баклавата. Пече се в умерена фурна, до златисто. Оставя се да изстине напълно.

Приготвя се сироп от 6-те чаши захар и 4 чаши вода, който трябва да ври 5 минути, като постоянно се бърка. Накрая към сиропа се добавя сока на един лимон и малко настъргана лимонена кора.

Баклавата се залива и се остава една нощ, да попие добре.
Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 12
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

анна
анна
05.05.2014 17:56
с български кори не става... в оригинал гореща баклава горещ сироп като заливаш чак ври...
2
1
Течо
Течо
15.01.2014 22:15
От майка ми помня, че едното трябва да бъде горещо! Студени кори и горещ сироп, или обратното!
16
0
Теди
Теди
10.01.2014 22:20
за първи път виждам, че сиропът трябва да е студен и той. интересно...
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!