Бърза содена питка

19/06/2013
Tsveta
отTsvetaНовак55
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 813
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се изсипва в киселото мляко, разбърква се добре да шупне и се прибавя към брашното.

Замесват се и останалите продукти и тестото се забърква с вилица (прилича на кексовото тесто), оформя се на питка и се поставя в предварително намазнена с масло тавичка.

Отгоре се слагат тънки резенчета масло (4-5). Пече се в предварително загрята, умерена фурна до суха клечка (25-30 минути).подобни рецепти тук

5 11
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Илияна Димова
оцета за да неутрализира миризмата на содата ли се слага
0
0
Aneliq
Aneliq
22.07.2016 10:20
Бързо,вкусно,лесно
0
0
Aneliq
Aneliq
22.07.2016 10:22
Може и без оцет,казвам го от личен опит
0
0
Дани
Дани
08.01.2015 20:58
Чудна стана питката, благодаря за рецептата :)!
Само някой може ли да ти каже на оцета каква точно му е ролята?
5
0
Дани
Дани
29.12.2015 12:00
Според мен, ако оцета не се ползва за угасяне на содата, в случая има кисело мляко за тази цел, се използва за да бъде тестото еластично и да се обработва по-лесно, а и самата питка остава мекичка, не става жилава след като изстине. Ще направя точно тази питка за Нова година.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!