Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пиле и зеленчуци

Лазаня с пиле и зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Лазаня с пиле и зеленчуци1 / 2
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
135 мин.
Порции
12
"Отсега предвкусваме колко вкусна ще стане тази лазаня. За вас няма да остане, но ние ще ви разкажем"

Необходими Продукти

  • кори - 12 бр. за лазаня
  • пилешко месо - 500 г гърди
  • гъби - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • царевица - 1 ч.ч.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - лют
  • сирене - 3 ч.ч.
  • кашкавал - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лазанята се сварява според указанията на опаковката.

Пилешките гърди, нарязани на кубчета, се запържват докато се зачервят. Месото се отцежда от мазнината и оставя настрана.

В същия тиган се запържват гъбите, нарязани на шайби, морковите и лука, също нарязани. Добавяме царевицата, подправяме със сол и мащерка, разбъркваме и оставяме настрана.

От брашното и млякото правим бешамел. Прибавяме солта и червения пипер.

Настърганият кашкавал и сиренето се смесват.

В намазнена тавичка сипваме малко от соса. Върху него се нареждат кори от лазанята. Поръсва се с част от сместа със сирената, част от пилето и зеленчуците и част от останалия сос. И така 3-4 реда, като завършваме с бешамел.

Тавата се покрива с фолио и се поставя в предварително загрята фурна. Пече се около 1 час при 200 °C. Махаме фолиото, поръсваме с малко смес от сирене и кашкавал и запичаме още 5 мин.

Лазанята с пиле и зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Лазаня си похапваме във всякакъв вариант.Италианската кухня е от любимите ми.
15.05.2016 08:11
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Италианска класика
15.05.2016 02:01
К К
К К
Много е вкусна и аз я правя по същия начин!
15.05.2016 01:58