Супа от праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Супа от праскови1 / 2
20/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • праскови - 5 - 6 бр.
  • пудра захар - 50 г
  • карамфили - 8 главички
  • канела
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костилките на прасковите и ги нарежете на ситни парченца. Разделете ги а две равни части. Поръсете половината с пудра захар и ги приберете на студено в хладилник.

Кипнете 1 литър вода и сложете вътре останалите пряскови. Добавете карамфила, канелата и лимоновия сок.

Когато прасковите омекнат ги пасирайте и оставете да се охладят.

Извадете охладените плодове и ги добавете към пасираната супа. Подправете със сметана, сол и бял пипер на вкус и сервирайте студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: