Лазаня

17/05/2009
lari
отlariНовак
"Време е за ... ЛАЗАНЯЯЯЯЯ!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200 791
  • Преглеждания за месеца505
  • Преглеждания за седмицата141
  • Коментирана27 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос рагу : Настърганите моркови, лукът нарязан на ситно и чесънът, смачкан със преса се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.

Сос бешамел : Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.

Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята. Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива
подобни рецепти тук

5 37
4 33
3 17
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Maria Iadkova
Maria Iadkova
05.03.2018 18:47
Лазанята е страхотна цялото семейство я харесахме!
0
0
Maria Iadkova
Maria Iadkova
05.03.2018 18:47
Лазанята е страхотна цялото семейство я харесахме!
0
0
Таня Левенова
Любима у дома
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв