Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна домашна лазаня

Вкусна домашна лазаня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Вкусна домашна лазаня
Снимка: Габриела
1 / 9
17/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Ако ви се хапва вкусна лазаня, ето как да си я приготвите по домашна рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 12 бр.
  • кайма - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 500 мл
  • пармезан - 500 г
  • сметана - 400 г
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 70 г
  • зехтин
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос рагу: Настърганите моркови, лукът, нарязан на ситно, и чесънът, смачкан със преса, се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто.

Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.

Сос бешамел: Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.

Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята.

Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива.

Вкусната домашна лазаня е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
542
433
317
21
10
Дай твоята оценка: