Шоколадово-кокосов сладкиш

20/06/2013
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
"Лесно е да кажеш на някого Обичам те с шоколадово-кокосов сладкиш!"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции14-16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 995
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта и яйцата на крем. Смесват се брашното, какаото и бакпулверът.

Внимателно се прибавя и млякото и всичко се добавя към масления крем. Тестото се разпределя в намаслена форма с диаметър 26 см. с падащ борд.

Пече се около 25 мин. Изважда се от фурната, освобождава се от формата и се оставя да изстине.

В тенджера се сварява прясното мляко с гриса и маслото, до гъсто при непрекъснато разбъркване.

Прибавя се захарта, кокосът и ванилията. Сместа се разпределя върху шоколадовия блат.

Кувертюрът се разтопява на водна баня и се залива сладкиша.
Сладкиша трябва да престои в хладилник най-малко три часа.

Източник: "Шоколад за модерни хора"подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 7
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таня Арабаджийска
И аз съм съгласна с Капка, рецептата е едно голямо нищо, така както е написана. Блата стана сух, леко сиропирах, добавях и захар. Също така към крема добавях още мляко и грис, и захар. Този сладкиш не бих го правила друг път.
0
0
Капка
Капка
23.01.2016 15:38
По така представената рецепта, сладкишът става наистина сух и недостатъчно подсладен. Промених количеството захар в блата и крема, и сиропирах с какаов сироп. С продуктите посочени за крема се получава една твърда топка тесто. Добавих прясно мляко, желатин и два белтъка разбити с малко захар на твърд сняг. Получи се като на снимката, но това е вече по-различна рецепта. Съвет: аромата може да се подсили като в блата се добави кора от портокал и една суп. лъжица ром. Тези аромати си хармонират. Дадохте ми основа за един сполучлив сладкиш, но ако бях спазила вашата рецепта щеше да се получи едно голямо нищо. Поздрави!
0
0
Илиана
Илиана
27.11.2013 23:22
Направих я, но стана много суха. Трудно се преглъща!!!
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв