Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадово-кокосов сладкиш

Шоколадово-кокосов сладкиш

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шоколадово-кокосов сладкиш1 / 4
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Лесно е да кажеш на някого Обичам те с шоколадово-кокосов сладкиш!"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • кафява захар - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • прясно мляко - 100 мл
  • ЗА Пълнеж
  • прясно мляко - 300 мл
  • грис - 50 г
  • масло - 80 г
  • кокос - 100 г кокосови стърготини
  • ванилена захар - 2 пакетчета
  • глазура - 200 г черен кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта и яйцата на крем. Смесват се брашното, какаото и бакпулверът.

Внимателно се прибавя и млякото и всичко се добавя към масления крем. Тестото се разпределя в намаслена форма с диаметър 26 см. с падащ борд.

Пече се около 25 мин. Изважда се от фурната, освобождава се от формата и се оставя да изстине.

В тенджера се сварява прясното мляко с гриса и маслото, до гъсто при непрекъснато разбъркване.

Прибавя се захарта, кокосът и ванилията. Сместа се разпределя върху шоколадовия блат.

Кувертюрът се разтопява на водна баня и се залива сладкиша.

Шоколадовият сладкиш трябва да престои в хладилник най-малко три часа.

Шоколадово-кокосовият сладкиш е готов.

Източник: Шоколад за модерни хора

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
48
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
И аз съм съгласна с Капка, рецептата е едно голямо нищо, така както е написана. Блата стана сух, леко сиропирах, добавях и захар. Също така към крема добавях още мляко и грис, и захар. Този сладкиш не бих го правила друг път.
02.02.2017 13:53
Капка
Капка
По така представената рецепта, сладкишът става наистина сух и недостатъчно подсладен. Промених количеството захар в блата и крема, и сиропирах с какаов сироп. С продуктите посочени за крема се получава една твърда топка тесто. Добавих прясно мляко, желатин и два белтъка разбити с малко захар на твърд сняг. Получи се като на снимката, но това е вече по-различна рецепта. Съвет: аромата може да се подсили като в блата се добави кора от портокал и една суп. лъжица ром. Тези аромати си хармонират. Дадохте ми основа за един сполучлив сладкиш, но ако бях спазила вашата рецепта щеше да се получи едно голямо нищо. Поздрави!
23.01.2016 15:38
Илиана
Илиана
Направих я, но стана много суха. Трудно се преглъща!!!
27.11.2013 23:22
2
1
1
Покажи всички подкоментари