Лятно пиле

21/06/2013
Биляна Павлова
отБиляна ПавловаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 446
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете пилето и го нарежете на порционни парчета. Зехтинът се загрява и пилешкото месо се запържва до готовност. Изважда се и се прибира на топло, а във същата мазнина се запържва ситно нарязания лук.

Слагаме пилето в дълок огнеупорен съд, покриваме го със задушения лук, подправяме със сол и черен пипер и отгоре сипваме останалите зеленчуци, нарязани на средно големи парчета.

Наливаме малко гореща вода, слагаме клонките розмарин и задушаваме в умерена фурна под похлупак до омекване на зеленчуците.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Вкусно!
0
0
magdanozka
magdanozka
21.03.2017 20:25
Вкусотия.Аз обаче сложих всичко в тава и го запекох.Определено ми хареса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв