Спагети по сицилиански

23/03/2010
от mimiНовак
"Навсякъде в Италия приготвят вкусни спагети, а нашата мисия е да открием всички рецепти и да ги споделим с вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 831
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • спагети – 500 гр.
  • риба - тон – 100 гр. консерва
  • домати – 4 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • магданоз
  • лимони – 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио – 4 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете ситно нарязания чесън в олиото, добавете рибата, добре изцедена от олиото и раздробена на парченца, намачканите с вилица домати и малко черен пипер.

Задушете всичко за около 10 мин.

Нарежете на ситно магданоза и жълтата част от лимоновата кора.

Междувременно сварете в подсолена вода спагетите, изцедете ги, изсипете ги в тигана със соса и при постоянно бъркане ги подръжте на огъня 3 - 4 мин.

Прибавете магданоза с лимоновата кора, разбъркайте и сервирайте.
подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

стеф
стеф
09.03.2014 15:06
Пълни глупости!
1
0
Цвета
Цвета
01.08.2013 17:30
Не виждам спагети на снимката,има ли снимки дето да отговарят на рецептите.....
2
1
georgi
georgi
01.08.2013 16:27
не е хубаво
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв