Мусака от месо и патладжани с яйца на очи

28/09/2012
Яни
отЯниНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 851
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на филии по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 1/2 час. Отцеждат се от горчивата вода и се изпържват леко в сгорещена мазнина.

Приготвя се запръжка от лука и доматеното пюре. Прибавя се смляната месо и почистените и нарязани ситно картофи. Налива се бульон, необходим за задушаване на месото.

В тава се подреждат последователно филийки домати, изпържено месо с картофи, патладжани, месо и домати. Мусаката се залива с разреден доматен сок и се запича до зачервяване.

На повърхността се правят вдлъбнатини с разливна лъжица, в които се счуква по едно яйце. Мусаката се слага отново във фурната за около 5 мин., докато се запекат яйцата. Нарязва се на порционни парчета с по 1 яйце в порция.подобни рецепти тук

5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иван Маринов
Иван Маринов
26.01.2013 07:49
Уникална комбинация от продукти. Бих добавил и малко чесън.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв