Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от месо и патладжани с яйца на очи

Мусака от месо и патладжани с яйца на очи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мусака от месо и патладжани с яйца на очи1 / 2
28/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 гр.
  • олио - 25 мл.
  • лук - 1 глава
  • патладжани - 200 гр.
  • картофи - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 3 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • червен пипер - 2 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • сол - 3 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на филии по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 1/2 час. Отцеждат се от горчивата вода и се изпържват леко в сгорещена мазнина.

Приготвя се запръжка от лука и доматеното пюре. Прибавя се смляната месо и почистените и нарязани ситно картофи. Налива се бульон, необходим за задушаване на месото.

В тава се подреждат последователно филийки домати, изпържено месо с картофи, патладжани, месо и домати. Мусаката се залива с разреден доматен сок и се запича до зачервяване.

На повърхността се правят вдлъбнатини с разливна лъжица, в които се счуква по едно яйце. Мусаката се слага отново във фурната за около 5 мин., докато се запекат яйцата. Нарязва се на порционни парчета с по 1 яйце в порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иван Маринов
Иван Маринов
Уникална комбинация от продукти. Бих добавил и малко чесън.
26.01.2013 07:49
2