Фрикасе с картофи, яйца и млечен сос

24/06/2013
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор44367135971
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 027
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Яйцата се сваряват твърдо за около 8 мин. Обелват се и се срязват на две.

Магданозът и босилекът са нарязват на едро. Лукът се нарязва на колелца. Сметаната и прясното мляко се разбъркват с тел в тенджера, след това се загряват на среден огън, без да кипват.

Сосът се сваля от огъня и се подправя с горчица, сол, черен пипер, малко захар и лимонов сок.

Магданозът, босилекът и лукът се разбъркват в соса, яйцата и картофите се сипват в чинии и се сервират, залети със соса.

Източник: Вегетариански рецепти за модерни хора.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Прекрасна комбинация на хубаво сварени картофи, аромат на босилек и потопени в сметаново-млечен сок. Препоръчвам я за гарнитура към печени меса.
ПетяРВ, благодаря! Сега виждам, че сте направили коментар към рецептата, не ми и излизало съобщение за да мога да отговоря.
Поздрав!
0
0
ПетяРВ
ПетяРВ
15.09.2016 22:50
Когато разгледах рецептите Ви нямаше някоя, която да не ме грабне! Моите поздравления, Мария!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв