Киселец, лобода и ориз на фурна

24/06/2013
Веселинаот ВеселинаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 551
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • киселец - 250 г
  • лобода 250 г
  • гъби - 300 гр.
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • За заливката:
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка сода бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и гъбите и ги нарежете. Запържете ги и добавете ориза. Изсипете в тава и долейте 3 чаени чаши вода.

Прибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/.

Разбийте яйцата, прибавете млякото, брашното и содата. Разбъркайте и полейте ястието. Запечете още 5 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар