Винени спагети с пиле и гъби

26/10/2011
viktoriq
отviktoriqНовак
"Да му се не види - наистина ли в тези спагети има вино или просто се консумират най-добре с вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 438
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спагети – 400 гр.
  • яйца – 1 бр.
  • пилешко месо – гърди 700 гр.
  • галета – 1/3 ч. ч.
  • сирене – parmesan 1/4 ч. ч.
  • зехтин – 2 с. л.
  • гъби – 1 ч. ч. нарязани на филийки
  • чесън – 4 скилидки ситно нарязани
  • сол – 1/4 ч. л.
  • черен пипер - 1/4 ч. л.
  • бульон – пилешки 1ч. ч.
  • царевично нишесте – 4 ч. л.
  • червено вино – сухо 1 ч. ч.
  • босилек – 3 с. л. или магданоз.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на опаковката.

Междувременно, разбийте белтъка в голяма купа, прибавете пилешкото почистени от кожата и костите и нарязано на 1 см. , разбъркайте добре, за да може белтъка да полепне по тях. Поръсете с галетата и сиренето.

Загрейте 1 с. л. зехтин в голям незалепващ тиган на умерено - висока температура. Прибавете половината от пилето; пържете като бъркате непрекъснато 3 - 4 мин. или докато пилето се опържи отвътре. Изсипете в чиния и пазете топло. Повторете процедурата с останалата 1 с. л. зехтин и с останалата половина от пилето.

Запържете гъбите и чесъна в същия тиган на умерена температура, за около 3 мин. Поръсете със сол и черен пипер.

Смесете бульона и нишестето; разбъркайте добре. Прибавете ги заедно с виното в тигана. Увеличете температурата и ги оставете да заврат. Варете без капак 2 - 3 мин. или докато сосът се сгъсти, като бъркате от време на време.

Прецедете спагетите; прибавете пилето и разсипете в 6 чинии за сервиране.

Полейте ги с гъбения сос и ги поръсете с босилек или магданоз.
подобни рецепти тук

5 11
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар