четвъртък, 24 април

Лазаня с кайма

Публикувана от:
Видяно: 59 558 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Паста
Рецепта за Лазаня с кайма
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-7

Необходими Продукти

  • кори - за лазаня 12 броя
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 гр.
  • доматено пюре - 300 - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 200 гр.

Приготвяне на Лазаня с кайма

Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.

Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.

4,5172413793103 от 29 Гласа

Отзиви (13)

  • 0
    0
    Отговор
    G

    2014-01-23, Оценка 5 от 5 за Лазаня с кайма

    Забравих да спомена, че и доматеното пюре е много; само се наръсва плънката с течно пюре, а не да се прекалява.
  • 2
    0
    Отговор
    G

    2014-01-23, Оценка 5 от 5 за Лазаня с кайма

    1. Броят на корите зависи от площта на тавата (правоъгълна или квадратна). 2. Всеки ред кори се мажат ОБИЛНО със сос бешамел и няма как да е суха.3. Кашкавалът в тази рецепта е малко, аз рендосвам на всеки ред върху плънката, в която има и гъби, най-много се рендосва най-отгоре и се разпределя останалия сос бешамел. На мен ми отива около 400г кашкавал за пет реда кори, включително последната. 4. Пече се покрита с алуминиево фолио, иначе кашкавалът отгоре ще се запече, а лазанята има нужда от поне 40-45 минути печене с фолио, което после се маха и се оставя само отгоре да хване коричка.
    П.С. Добавих линк на снимка с моята лазаня във ФБ, но тъй като линка, естествено е на латиница, не ми позволиха да изпратя коментара си. Успех в готвенето! :)
  • 3
    1
    Отговор
    vasilena

    2011-12-16, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Корите за лазанята не се варят.А се мажат с четка обилно със сос бешамел и се слага плънката пак кори пак се мажат с сос бешамел и най-оттгоре свършва с кори и пак се маже със соса най-хубаво е да се сложи фолио да се покрие отгоре тавата и да преседи 1-2 часа на хладно така попиват корите от соса и като се сложи във фурната да се пече корите набъбват и накрая се стърже кашкавал отгоре и се слага да се постопи малко в фурната.Сестра ми живее в Белгия и готви много италианска кухня тя ми каза така и аз го правя много пъти става страхотно вкусно.
  • 0
    1
    Отговор
    silvia

    2011-11-24, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    почти съм съгласна, само едно нещо не мисля, че е така- доматения сос, ми се струва че е малко, и точно поради тази причина корите и цялата лазаня, после стават сухи, иначе... ще е вкусна
  • 0
    1
    Отговор
    цеци

    2011-10-28, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Ами те корите за лазанята се сваряват предварително подобно на спагетите, охлаждат се в студена вода и след това вече се нарежда самата лазаня, която се запича за съвсем кратко време да се разтопи кашкавала и да хване златиста коричка.
  • 2
    0
    Отговор
    pepi

    2011-06-11, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Макар, че добавих и сос бешамел, лазанята стана суха и корите не бяха размекнати. Това е защото и соса, взет от друг сайт, не беше написан правилно и беше много малко. Да се чуди човек защо се слагат рецепти, дето за нищо не стават. Следващият път ми е ясно как да я направя. Но не се лъжете по тази рецепта.
  • 0
    0
    Отговор
    Калина Славова

    2011-02-25, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Изглежда супер, дано да им хареса на моите в къщи, че иначе ще си го ям сама.
  • 1
    0
    Отговор
    F

    2011-02-24, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Прави се сос бешамел (масло + брашно + прясно мляко или вода), с който се напояват всеки ред от корите - така не става суха. Сосът поема при печенето в корите.
  • 0
    0
    Отговор
    Надежда

    2011-02-02, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Да, ще стане суха. Прави се някакъв сос, аз правя доматен, и слагам много кашкавал.
  • 0
    0
    Отговор
    Инес

    2010-12-18, Оценка 4 от 5 за Лазаня с кайма

    Много е вкусна, опитайте. Да ви е сладко.

Вкусна и бърза рецепта за Лазаня с кайма. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни рецепти за Лазаня с кайма. Изпробвани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Лазаня с кайма в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.