Лазаня с кайма

25/03/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-7
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо102 157
  • Преглеждания за месеца615
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - за лазаня 12 броя
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 гр.
  • доматено пюре - 300 - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 200 гр.

Приготвяне на Лазаня с кайма

Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.

Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 35 гласували
5 20
4 8
3 1
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
никнай
29.02.2016 01:02
Тази твоя "Лазаня с кайма" си има име - "Лазаня болонезе".
0
0
37104
28.02.2016 16:44
Къде го соса бешамел? Без сос каква лазаня. Тя ще е суха като подметка с твърди кори.
1
1
Селена
17.11.2014 19:01
Според мен лазанята е чудесна.
0
1
G
23.01.2014 01:21
Забравих да спомена, че и доматеното пюре е много; само се наръсва плънката с течно пюре, а не да се прекалява.
0
3
G
23.01.2014 00:50
1. Броят на корите зависи от площта на тавата (правоъгълна или квадратна). 2. Всеки ред кори се мажат ОБИЛНО със сос бешамел и няма как да е суха.3. Кашкавалът в тази рецепта е малко, аз рендосвам на всеки ред върху плънката, в която има и гъби, най-много се рендосва най-отгоре и се разпределя останалия сос бешамел. На мен ми отива около 400г кашкавал за пет реда кори, включително последната. 4. Пече се покрита с алуминиево фолио, иначе кашкавалът отгоре ще се запече, а лазанята има нужда от поне 40-45 минути печене с фолио, което после се маха и се оставя само отгоре да хване коричка.
П.С. Добавих линк на снимка с моята лазаня във ФБ, но тъй като линка, естествено е на латиница, не ми позволиха да изпратя коментара си. Успех в готвенето! :)
J
01.03.2016 16:53
Това е и моята рецепта за лазаня!
2
0
13
1
vasilena
16.12.2011 15:11
Корите за лазанята не се варят.А се мажат с четка обилно със сос бешамел и се слага плънката пак кори пак се мажат с сос бешамел и най-оттгоре свършва с кори и пак се маже със соса най-хубаво е да се сложи фолио да се покрие отгоре тавата и да преседи 1-2 часа на хладно така попиват корите от соса и като се сложи във фурната да се пече корите набъбват и накрая се стърже кашкавал отгоре и се слага да се постопи малко в фурната.Сестра ми живее в Белгия и готви много италианска кухня тя ми каза така и аз го правя много пъти става страхотно вкусно.
7
3
silvia
24.11.2011 12:59
почти съм съгласна, само едно нещо не мисля, че е така- доматения сос, ми се струва че е малко, и точно поради тази причина корите и цялата лазаня, после стават сухи, иначе... ще е вкусна
1
3
цеци
28.10.2011 01:02
Ами те корите за лазанята се сваряват предварително подобно на спагетите, охлаждат се в студена вода и след това вече се нарежда самата лазаня, която се запича за съвсем кратко време да се разтопи кашкавала и да хване златиста коричка.
1
6
pepi
11.06.2011 21:08
Макар, че добавих и сос бешамел, лазанята стана суха и корите не бяха размекнати. Това е защото и соса, взет от друг сайт, не беше написан правилно и беше много малко. Да се чуди човек защо се слагат рецепти, дето за нищо не стават. Следващият път ми е ясно как да я направя. Но не се лъжете по тази рецепта.
7
1
Калина Славова
25.02.2011 15:11
Изглежда супер, дано да им хареса на моите в къщи, че иначе ще си го ям сама.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Лазаня с кайма. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни рецепти за Лазаня с кайма. Изпробвани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Лазаня с кайма в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.