Лазаня с кайма

25/03/2010
vili
отviliНовак
"Представяме ви една класическа италианска рецепта с български прочит - става даже още по-вкусна"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116 721
  • Преглеждания за месеца2279
  • Преглеждания за седмицата367
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори - за лазаня 12 броя
  • лук – 1 глава
  • кайма – 500 гр.
  • доматено пюре – 300 - 400 г
  • чесън – 3 скилидки
  • босилек
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал – 200 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.

Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.подобни рецепти тук

5 21
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

никнай
никнай
29.02.2016 01:02
Тази твоя "Лазаня с кайма" си има име - "Лазаня болонезе".
0
0
37104
37104
28.02.2016 16:44
Къде го соса бешамел? Без сос каква лазаня. Тя ще е суха като подметка с твърди кори.
2
2
Селена
Селена
17.11.2014 19:01
Според мен лазанята е чудесна.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв