Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма

Лазаня с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Лазаня с кайма1 / 3
25/03/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-7
"Представяме ви една класическа италианска рецепта с български прочит - става даже още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • кори - за лазаня 12 броя
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 гр.
  • доматено пюре - 300 - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 200 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.

Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
521
49
32
23
10
Дай твоята оценка: