Сръбски шишове

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Сръбски шишове
Снимка: Зори
1 / 6
26/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8
"Стане ли дума за шишове, сърбите не се шегуват - вижте как се правят прословутите сръбски шишове и Наздраве"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 300 г
  • пилешки гърди - 300 г
  • бекон - 200 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чушки - 3 - 4 червени и зелени
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо, пилешкото филе и бекона на кубчета и ги слагаме в подходяща дълбока купа. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, счукан чесън и малко олио, след което ги прибираме поне за 12 часа в хладилник.

Зеленчуците нарязваме на квадратни парчета. Нанизваме вкусни шишове като редуваме парче месо, чушка, бекон, лук, пилешко, чушка и т.н. докато не нанижем всички продукти.

Пече се на силно загрята скара от всички страни, като се обръща често за да се изпече равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм...изглеждат страхотно..Допи ми се биричка,само като ги гледам. Ще ги изпробвам задължително още довечера,хи-хи.
25.03.2016 11:08
2