Шоколадов сладкиш с лешници

28/06/2013
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор45967737621
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 396
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • масло - 100 г
  • захар - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • какао - 80 г
  • лешници - 400 г смлени
  • За гарниране:
  • сладко - от вишни/боровинки или др. вид
  • сметана - 250 мл, разбита с ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива с 200 г от захарта на крем. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци и жълтъците се прибавят един по един. Смесват се лешниците и какаото и се прибавят към крема.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавя и останалата захар, като продължава да се разбиват около 3 мин. Внимателно се прибавят към тестото на два пъти.

Форма или тавичка с подвижни стени /около 26 см/ се намаслява с масло и набрашнява. Тестото се разпределя равномерно и се пече в средата на фурната за около 45 мин на 170 градуса. Изважда се от фурната и се оставя да изстине във формата.

Сладкиша се сервира със сладко от вишни/боровинки или друг плод и топка разбита сметана.

Източник: "Шоколад за модерни хора"

PS Този сладкиш няма брашно, то е заместено от смлените лешници.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар