Свинско пьоркьолт

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Свинско пьоркьолт1 / 5
01/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5
"Страшна вкусотия се оказа това ястие със свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г плешка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 - 3 бр. червени
  • домати - 1 бр. голям
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чушки - 1 бр. по избор за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате свинска плешка или свински бут, т.е. месо, което няма тлъстини. Нарязвате го на кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Доматът се разполовява, махат се семената и се нарязват на 8 парчета.

Олиото се сгорещява и лукът се запържва за 2-3 минути. Добавят се нарязаното свинско месо и наситнената пиперки. Пържи се равномерно от всички страни. Добавя се нарязания домат, подправя се и се сипва малко гореща вода.

Ястието се задушава под капак на слаб огън до омекване на месото и се поднася с прясна зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Неграмотна готвачка!!!
19.12.2021 20:09
Надя Радева
Надя Радева
И аз го направих, добавих малко повече зеленчуци и стана страхотно.
06.02.2018 19:52
Danie
Danie
Лука имах в предвид, не лика (просто съм го написала по невнимание). Извинете ме за грешката.
27.10.2013 21:19
Danie
Danie
Защо лука се пържи 2-3 минути преди месото?По правило е - месото да се запържва преди лика - иначе той става на каша при продължителна обработка.
27.10.2013 21:16
Stefan
Stefan
Уважаема ЛиЛи,защо не го преведохте на български:пьоркьолт(pörkölt)=кебап,нищо лично.
05.07.2013 11:31
1