Пълнени калмари по гръцки

01/07/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
"Една автентична гръцка рецепта, която непременно трябва да опитате с чаша узо Да ви е сладко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 798
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате калмарите, отделяте главата и пипалата, които нарязвате на ситно. Лукът се нарязва на ситно, а доматите се обелват и настъргват.

Загрявате 4-5 с.л. зехтин и запържвате в него лука, нарязаните пипала и глави от калмари, наситнения магданоз и половината от доматите. Подправяте със сол и черен пипер. Оставяте да къкри докато част от водата се изпари. Добавяте ориза и оставяте още 10 минути на слаб огън.

С готовата смес се пълнят калмарите, но не догоре, за да има място ориза да набъбне. Зашиват се и се изпържват в остатъка от зехтина.

Изпържените пълнени калмари се подреждат в тавичка, покриват се с остатъка от доматите, нарязаният на кръгчета лимон и зехтина от пърженето. Всичко се запича още 45 минути в на 170-180 градуса.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Димитрова
Даниела Димитрова
04.02.2014 20:37
Рецептата е калмари на фурна , а снимката е калмари на скара. Вярно ,че изглеждат по-ефектно , но няма нищо общо крайния резултат.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!