Дипли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Дипли1 / 2
02/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • бренди - 1/2 к.ч.
  • портокали - 3 бр.
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 10 бр
  • зехтин - 1 бр.
  • за сиропа
  • мед - 4 к.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • за украса
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата добре и добавете брендито. Настържете кората на портокалите и добавете всички портокалови кори при яйцата и брендито.

При непрекъснато бъркане добавете брашното. Трябва да получите меко тесто. Разточете го на тънка кора. Разрежете го на кръгчета или провоъгълници, триъгълници със страна 5 на 10 сантиметра.

Сгорещете зехтина и изпържете тестените форми. Наредете ги в дълбока чиния.

На тих огън загрейте меда и захарта и ги сварете с водата на гъст сироп. Готовите дипли се пускат в сиропа за 1-2 минути, след което се връщат в чинията за сервиране. Украсете с натрошени орехови ядки и наръсете с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана
Гергана
Защо не се научите да четете?Пише 2 кафени чаши мед.
31.10.2015 18:09
anna
anna
колко е зехтина?
07.12.2013 21:23
Дедо Яг
Дедо Яг
1 kg. МЕД.???? Тука некой е полудел малко ми се види....!Мариана е права че за 1 кг. мед и 2-чаши захар, 2-чаши вода за куде са.? Оправете си рецептата моля,поредната сбъркана.
02.12.2013 21:12
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Мариана Георгиева
Мариана Георгиева
Мисля ,че количеството на меда е сбъркано.Прекалено много са 2ч.ч. захар и 4ч.ч.мед за 2ч.ч.вода
03.10.2013 12:47
2