Арменски пълнени тиквички

02/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 680
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко - 500 г
  • тиквички - 1 кг
  • ориз - 2 с.л. - сварен
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 100 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • зелени подправки - 2 - 3 с.л. по избор
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • кисело мляко - 500 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парчета и го смелете в месомелачката. овкусете го със зелени подправки по избор, черен пипер и сол. Добавете към него и яйцето, ориза и наситнения лук. Омесете кайма и я оставете поне 30 минути в хладилник.

Подберете по-дребни тиквички. Срежете ги на две, отрежете краищата им и с малка лъжичка ги издълбайте отвътре. Кипнете подсолена вода и пуснете вътре издълбаните тиквички за 3-4 минути.

Подредете ги в предварително намазнена тенджера и ги напълнете с готовата смес.

Загрейте маслото и запържете вътре брашното. Оставете го да се препече до златисто, след което го разредете с малко гореща вода. Добавете и доматеното пюре и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

С така приготвения доматен сос залейте пълнените тиквички. Притиснете ги с тежка порцеланова чиния, налейте малко вода и варете на умерен огън до готовност.

При поднасяне полейте с доматен сос. В отделен съд поднесете и подлученото с чесън кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар