Арменски пълнени тиквички

02/07/2013
TeDiTo
отTeDiToНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 649
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парчета и го смелете в месомелачката. овкусете го със зелени подправки по избор, черен пипер и сол. Добавете към него и яйцето, ориза и наситнения лук. Омесете кайма и я оставете поне 30 минути в хладилник.

Подберете по-дребни тиквички. Срежете ги на две, отрежете краищата им и с малка лъжичка ги издълбайте отвътре. Кипнете подсолена вода и пуснете вътре издълбаните тиквички за 3-4 минути.

Подредете ги в предварително намазнена тенджера и ги напълнете с готовата смес.

Загрейте маслото и запържете вътре брашното. Оставете го да се препече до златисто, след което го разредете с малко гореща вода. Добавете и доматеното пюре и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

С така приготвения доматен сос залейте пълнените тиквички. Притиснете ги с тежка порцеланова чиния, налейте малко вода и варете на умерен огън до готовност.

При поднасяне полейте с доматен сос. В отделен съд поднесете и подлученото с чесън кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар