Фрикадели с чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Фрикадели с чесън1 / 2
07/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Зад това непретенциозно име се крият най-вкусните телешки фрикадели, които сме опитвали!"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • брашно - 100 г
  • домати - 1 кг
  • зехтин - 150 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филиите хляб в хладка вода за няколко минути. Извадете ги и ги изстискайте. Замесете кайма за фрикаделите от смляното говеждо месо, яйцата, счукания чесън, накиснатия хляб, наситнения лук и магданоз, оцета, кимиона. Може да добавите сол и черен пипер на вкус.

От готовата кайма се оформят фрикадели с големината на палец, които се оставят поне за 60 минути на хладно в хладилник.

Оваляйте фрикаделите в брашно и ги изпържете в силно сгорещен зехтин, след което ги оставете върху салфетка за да се отцедят от мазнината.

Загрейте 1/2 к.ч. зехтин. Запържете в нея 2 с.л. брашно. Когато се запържи до златисто добавете бялото вино и доматите - предварително обелени и настъргани. Сложете захарта и разбъркайте.

Варете соса на умерено силен огън, като непрекъснато разбърквате за да не изгори. Когато сосът се сгъсти пуснете вътре фрикаделите и варете поне 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефанова
Стефанова
Е га ти палеца! Какъв кюфтак е станал , а дланта колко ли е голяма? Защо пишете глупости! Как може да е оформено колкото палец, а да изглежда такова голямо нещо? За пореден път няма съответствие между обяснение и изпълнение - да не говорим за снимката!!!!
11.08.2013 19:59
3
1
emilia
emilia
Как може да се качи подобна снимка, този тиган мит ли е някога??? Едва ли на някого ще му се прииска да изпробва рецептата...
11.08.2013 18:19
3
в енци
в енци
фрикаделе на немски е киофте на австрийски е лайбхен
или лабале на тиролски така че това горе доло си е чист кифтак без соса разбира се
23.07.2013 19:54
3
T.Klunder
T.Klunder
Тази рецепта няма нищо общо с " фриканделен " ,което е типично холандския традиционна кухня - на български- фрикадел ...Това което видам на снимката и чета в продуктите и начина на приготвяне са си кюфтета.
22.07.2013 22:20
3