Сочни кюфтета на скара

03/07/2013
Василот ВасилНовак
"Включвайте скарата и запретвайте ръкави - всеки го може!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 247
  • Преглеждания за месеца7468
  • Преглеждания за седмицата509
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на кайма. Слагат се солта, черният пипер, кимионът и чубрицата. Каймата се омесва с ръце 15 - 20 минути много добре.

По време на омесването са добавя 300 - 350 мл. вода. Водата е задължителна, ако искате сочни кюфтета. Оставя се така приготвената кайма една вечер да престои в хладилник, завита с полиетиленово фолио, за да не хване кора.

След това с намазнени с олио ръце се оформят кюфтетата. Пече се на силна скара намазана с олио или мас до готовност.

Поднасят се топли с подходяща салата и червено вино.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 2
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Богомил
Богомил
11.08.2016 21:13
Явно че н Калинов се има за експерт в скарата и аз не искам да оспорвам това...но...да се прави каймата на каша с блендер ми ззвучи леко идиотско. Не усещате ли лучеца в кюфтето, структурата на каймата за какви изобщо кюфтета говорим?
10
1
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
04.08.2016 18:18
Тези са станали чудесно
2
1
Калинов
Калинов
04.08.2016 00:44
Такаа,при всичките изчетени коментари и разбирането че просто някой хора не са осведомени за технологията за направата на кюфте на скара(тези който си хапвате по кебапчийниците и кръчмите или купувате готови замразени и мятате на скарата)да в рецептата не е споменат лукът който е много важен за бг кюфтенцата на скара,най-важното за да получите наистина сочни и пухкави кюфтета тайната е е в биенето на каймата,която се прави в кутер и се получава една гъста каша в която се добавя лед при биенето,но едва ли някой има кутер в къщи но може да се получи почти същия резултат с обикновен блендер,смилатате каймата,слагате подправките(без чубрицата-няма истинско кюфте на скара с чубрица)слагате в блендера,наливате по малко водичка докато се получи смес лепкава като тесто,вадите,с мокри ръце оформяте кюфтенца,замразявате ги и може вече да ги мятате на скарата,резултата е истинско кюфте и сочно като тези от най-добрите месокомбинати в Бг.Дано съм бил полезен.
12
2

Виж всички коментари или напиши такъв