Сочни кюфтета на скара

Василот ВасилНовак
03/07/2013
"Включвайте скарата и запретвайте ръкави - всеки го може!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15 бр.
Сготви+2 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо76 075
  • Преглеждания за месеца4450
  • Преглеждания за седмицата760
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 700 г
  • сланина - 300 г прясна
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 5 грама
  • чубрица - суха, смляна на вкус
  • сол - 22 г

Приготвяне

Месото и сланината се смилат на кайма. Слагат се солта, черният пипер, кимионът и чубрицата. Каймата се омесва с ръце 15 - 20 минути много добре.

По време на омесването са добавя 300 - 350 мл. вода. Водата е задължителна, ако искате сочни кюфтета. Оставя се така приготвената кайма една вечер да престои в хладилник, завита с полиетиленово фолио, за да не хване кора.

След това с намазнени с олио ръце се оформят кюфтетата. Пече се на силна скара намазана с олио или мас до готовност.

Поднасят се топли с подходяща салата и червено вино.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 2
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Богомил
Богомил
11.08.2016 21:13
Явно че н Калинов се има за експерт в скарата и аз не искам да оспорвам това...но...да се прави каймата на каша с блендер ми ззвучи леко идиотско. Не усещате ли лучеца в кюфтето, структурата на каймата за какви изобщо кюфтета говорим?
5
0
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
04.08.2016 18:18
Тези са станали чудесно
1
1
Калинов
Калинов
04.08.2016 00:44
Такаа,при всичките изчетени коментари и разбирането че просто някой хора не са осведомени за технологията за направата на кюфте на скара(тези който си хапвате по кебапчийниците и кръчмите или купувате готови замразени и мятате на скарата)да в рецептата не е споменат лукът който е много важен за бг кюфтенцата на скара,най-важното за да получите наистина сочни и пухкави кюфтета тайната е е в биенето на каймата,която се прави в кутер и се получава една гъста каша в която се добавя лед при биенето,но едва ли някой има кутер в къщи но може да се получи почти същия резултат с обикновен блендер,смилатате каймата,слагате подправките(без чубрицата-няма истинско кюфте на скара с чубрица)слагате в блендера,наливате по малко водичка докато се получи смес лепкава като тесто,вадите,с мокри ръце оформяте кюфтенца,замразявате ги и може вече да ги мятате на скарата,резултата е истинско кюфте и сочно като тези от най-добрите месокомбинати в Бг.Дано съм бил полезен.
5
2
Petar Yorgov
Petar Yorgov
03.08.2016 14:51
Кюфтето има тумор
0
1
Богомил
Богомил
17.07.2016 10:44
Магданоз се слага на пържени кюфтета.
0
1
todor1557
todor1557
16.07.2016 20:36
това е рецепта за кебапчета. в кюфтетата не се слага кимион, а колкото повече лук толко по добре.
7
2
Албена Асенова-Писева
Лукът е задължителен,ако говорим за български кюфтета на скара.
12
0
Богомил
Богомил
13.07.2016 14:59
Точно ЛУК се слага в кюфтета на скара! Явно тук има хора които си мислят че са "наясно" с подправките:)
8
1
Димитър Дадачев
Магданоз слагаш ли им ?!
0
2
Димитър Дадачев
Това са кюфтета НА СКАРА , какъв лук ви гони ?! Очаквам някой индивид да напише , че трябва в каймата да се сложи яйца и хляб/галета .
4
15
Богомил
Богомил
26.06.2016 06:41
И без ЛУК не са просто кюфтета!
21
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с