Люти крилца и бутчета

04/07/2013
Zornitza
отZornitzaНовак
"И да не забраните да донесете мноооого бира, защото тези пикантни крилца и бутчета са огън "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 217
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1.5 кг крилца и бутчета
  • соев сос - 5 с.л. тъмен
  • захар - 4 с.л.
  • сос табаско - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме захарта и соевия сос в тенджера на умерен огън, като разбъркваме непрекъснато. Когато захарта се разтопи, и сместа леко се редуцира се сваля от котлона и се оставя да се охлади.

Към изстиналата смес се добавя сос Табаско на вкус и се разбърква.

Мариновайте пилешки бутчета и пилешки крилца в лютия сос поне за 8-12 часа.

Загрейте скарата, отцедете месото от излишния сос и изпечете до готовност, като от време на време обръщате за да се изпекат равномерно.

Сервирайте с гарнитура от пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар