Захаросани вишни

06/07/2013
от фифиНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 710
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1 кг почистени от костилки
  • вишни - 1 кг или череши
  • индрише - 2 - 3 листа

Начин на приготвяне

Направете захарен сироп от захарта и 500 мл вода. Пуснете вътре почистените вишни и варете 2-3 минути.

Оставете всичко да престои 24 часа и отцедете сиропа и го сложете в съд на котлона да се редуцира до 2/3 от обема му.

Пуснете вишните да се варят в сгъстения сироп 5-6 минути, снемете от котлона и оставете да изстинат в сиропа.

На този етап може да поставите някакъв аромат - канела, ванилия или листа индрише. Сложете пак да се варят 5-6 минути и отново оставете да изстинат.

След това извадете вишните от сиропа и ги подредете върху тава да изсъхнат. Съхранявайте ги в плътно затворен съд.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар