Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Захаросани вишни

Захаросани вишни

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Захаросани вишни1 / 3
06/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Всяка торта има нужда от своята черешка или в случая - захаросана вишна"

Необходими Продукти

  • захар - 1 кг почистени от костилки
  • вишни - 1 кг или череши
  • индрише - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете захарен сироп от захарта и 500 мл вода. Пуснете вътре почистените вишни и варете 2-3 минути.

Оставете всичко да престои 24 часа и отцедете сиропа и го сложете в съд на котлона да се редуцира до 2/3 от обема му.

Пуснете вишните да се варят в сгъстения сироп 5-6 минути, снемете от котлона и оставете да изстинат в сиропа.

На този етап може да поставите някакъв аромат - канела, ванилия или листа индрише. Сложете пак да се варят 5-6 минути и отново оставете да изстинат.

След това извадете вишните от сиропа и ги подредете върху тава да изсъхнат. Съхранявайте ги в плътно затворен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: