Пълнени патладжани със зеленчуци и яйца

08/07/2013
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 618
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги подсушете, почистете ги без да ги белите и ги разполовете. Издълбайте вътрешността, посолете ладиите и ги оставете под наклон за 20-30 минути. След това пак ги измийте и подсушете.

През това време накълцайте вътрешността им и я запържете заедно със ситно нарязаните моркови, лук, чесън. Оставете запържените зеленчуци да се охладят и добавете към тях нарязаните на ситно чушки и домата, подправките на вкус и скълцания магданоз.

Накрая разбъркайте със сиренето и яйцата. Напълнете патладжаните с плънката, като ги подреждате в подмазнена тава, в която може да долеете чаша вода. Сложете ги да се изпекат в предварително загряна умерена фурна, докато хванат приятен загар (за около 45 минути).

По желание може накрая да поръсите с кашкавал и да ги запечете отново.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Светулка
Светулка
09.08.2013 03:44
Страхотна рецепта!Не съм почитател на патладжана, но тази рецепта ми влиза в любимите вегетариански ястия и в менюто за гости. Благодарности от сърце!!!
0
0
Елена Драганова
Елена Драганова
29.07.2013 11:07
Да,рецептата е трудоемка, но си заслужаваше !!! Обрах овациите на цялата рода!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв