Пълнена кокошка по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Пълнена кокошка по гръцки1 / 2
08/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"Представяме ви един от шедьоврите на Гръцката кухня - ароматна пълнена кокошка. Наздраве!"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. с вътрешности
  • чесън - 1 глава
  • лимони - 6 бр.
  • маслини - 50 г (черни, обезкостени)
  • кашкавал - 70 - 90 грама (4 резена)
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • галета - 2 к.ч.
  • риган
  • карамфил
  • черен пипер
  • сол
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискайте лимоните, като запазите 1 половинка. Натрийте птицата с лимон и сол и оставете поне за 30 минути на хладно.

Вътрешностите на кокошката се нарязват на ситно и се запържват в малко зехтин. Когато се зачервят равномерно се добавят подправките на вкус, 1-2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме и добавяме галетата и маслините.

Към сместа от кокоши дреболии добавяне настъргания кашкавал. Напълваме кокошката и я зашиваме.

Омазняваме пълнената кокошка със зехтин, поливаме я с остатъка от лимоновия сок и слагаме в силно загрята фурна за 1 час. От време на време поливаме със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: