Медовина

09/07/2013
Zarina
отZarinaНовак
"Сладка медовина разлейте в чаши, вдигнете наздравица с приятели и запазете чудесни спомени от вечерта!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 280
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се нарязват на четвъртинки и се отстраняват семките, а стафидите се промиват внимателно с вода.

В дълбок съд се изсипват лимоните, стафидите и меда. Отделно водата и се оставя да кипне, оставя се настрана леко да се охлади и с нея се заливат останалите продукти.

Когато се охлади до около 35-36 градуса вътре се размива и маята. Сместта се оставя поне за 24 часа на топло. Когато започне да ферментира лимоните е стафидите изплуват на повърхността.

В този момент напитката трябва да се прецеди и да се налее в бутилки които се затварят плътно и се прибират на хладно за 2 седмици. Чак след това е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Владимир
Владимир
01.11.2015 22:23
Току що отворих плътно затворените бутилки! Имаше силни гърмежи и фонтани от по метър височина!!! Това не е рецепта за медовина, а за снаряди!
1
0
Владимир
Владимир
25.10.2015 13:14
Следвах рецептата както си е, но ми се получи безвкусна газирана напитка, За 5л. вода, 400г. мед не е ли прекалено малко?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв