Шоколадова торта с картофено брашно

10/07/2013
"Има кулинарно правило, според което, щом тортата е шоколадова, трябва да изядете поне две парчета от нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 990
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 300 г
  • картофено брашно - 80 г
  • яйца - 8 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • шоколад - 300 г течен
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи светъл и пухкав крем. Отделно разбийте белтъците на сняг с щипка захар и внимателно го объркайте с жълтъците.

Разбъркайте тази смес с пресетите заедно брашно и какао. Сипете сместа във форма, застлана с хартия за печене и леко намазнена в добре загряна фурна. Оставете блата да изстине и го разрежете на 2-3 отделни блата.

Разбийте сметаната на пухкав сняг. Започнете да я добавяте към течния шоколад лъжица по лъжица и съединете в един общ крем. Блатовете се слепват с крема и отгоре се маже тортата с крема.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар