Леща с червено вино

10/07/2013
TeDiTo
отTeDiToНовак
"Аромат и вкус, които трудно могат да бъдат описани, опитайте и ще разберете за какво чудо говорим"
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 034
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата с червено вино и оставете на хладно за 12 часа (една нощ).

Отцедете лещата от виното (без да го изхвърляте) и я сложете да ври заедно с бульона. Към супата добавете и 1 -2 к.ч. от виното и дафинов лист.

В отделен съд запържете ситно нарязания лук до омекване. Изсипете при лещата и варете на умерен огън 60 минути. Добавете останалите зеленчуци, предварително нарязани на ситно и варете до пълното им омекване.

Сваляме супата от котлона и тогава подправяме със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар