Веган леща с вино

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Веган леща с вино1 / 3
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Аромат и вкус, които трудно могат да бъдат описани, опитайте и ще разберете за какво чудо говорим"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • бульон - 3 ч.ч. зеленчуков
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • целина - 1 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата с червено вино и оставете на хладно за 12 часа (една нощ).

Отцедете лещата от виното (без да го изхвърляте) и я сложете да ври заедно с бульона. Към супата добавете и 1 -2 к.ч. от виното и дафинов лист.

В отделен съд запържете ситно нарязания лук до омекване. Изсипете при лещата и варете на умерен огън 60 минути. Добавете останалите зеленчуци, предварително нарязани на ситно и варете до пълното им омекване.

Сваляме супата от леща от котлона и тогава подправяме със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: