Подлютено свинско в гърне

11/07/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Бедна ви е фантазията какъв аромат се носи от гърнето, като отворихме капака"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 870
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При нужда обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измийте под течаща вода, подсушете го и го нарежете на парченца. Част от месото може да заместите с черен дроб - така ястието свата още по-апетитно.

Сипете свинските късове в глинено гърне заедно с маслото и 1-2 к.ч. вода. Загрейте и прибавете ситно нарязания лук, люти чушки, зърна черен пипер, скълцан магданоз и сол на вкус.

Долейте 1 ч.ч. топла вода, захлупете гърнето и и го сложете на слаб огън. Задушете до пълното омекване на месото.

Поднесете ястието топло, като го полеете с препържено масло.

подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар