Бобарник

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Бобарник1 / 2
11/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • девесил
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително накиснатия за 1 ден боб и го извадете с решетъчна лъжица, като запазите водата.

Направете запръжка от олиото, ситно нарязания лук и червения пипер.

Към нея добавете ориза и малко от бобената вода. Когато оризът набъбне и водата се поеме, сипете го при сварения боб в тавата.

Посолете и разбъркайте добре, долейте от бобената вода, поръсете с черен пипер и малко магданоз, джоджен, девесил.

Сложете да се запече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: