Бърза пандишпанова торта

12/07/2013
от АсмарНовак
"Бърз, вкусен, пухкав и лесен пандишпанов сладкиш, който се приготвя само за 15 минутки"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94 670
  • Преглеждания за месеца11588
  • Преглеждания за седмицата489
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • за глазурата
  • сметана - бита
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. С помощта на миксер разбивате белтъците на гъст сняг. Като бъркате много внимателно добавяте малко по малко брашното.

След него добавяте и предварително разбитите със захарта жълтъци.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за печене. Изпича се до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Готовия блат се оставя да изстине. Изважда се от формата и с помощта на подходящ нож се реже на 2-3 блата.

Всеки от блатовете се намазва със смес от бита сметана и/или любимото ви сладко. Завършваме намазването само с бита сметана. Може да залеете и с глазура по-желание.

Прибираме за 2 часа в хладилник и поднасяме.подобни рецепти тук

5 12
4 5
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

ПетяРВ
ПетяРВ
22.09.2016 23:01
Гласувам с 5!
0
0
Румяна
Румяна
19.02.2016 01:21
съотношението трябва да е 1-яице,2с.л.захар,2с.л.брашн
4
0
Niakoi si
Niakoi si
21.05.2015 07:04
Ne mi se poluchi, ne haresvam tazi recepta
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв