Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с картофи в йенска тенджера

Пиле с картофи в йенска тенджера

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Пиле с картофи в йенска тенджера2 / 5
12/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Знаете какви са ястията, приготвяни в йенска тенджера, нали? Толкова вкусни, че никога не стигат!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг цяло или само бутчета
  • картофи - 800 г пресни
  • вода - 50 мл
  • сол
  • шарен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • олио - около 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си голяма йенска тава с капак и сложете на дъното малко олио, което трябва да размажете равномерно по дъното и стените.

Пилешкото месо се порционира, ако ползвате цяло пиле. Парчетата хубаво се натриват с подправките и се поливат с лимонов сок. Оставят се за половин час на хладно.

Картофките се почистват и нарязват при нужда. Сипват се в тавата и също се овкусяват с подправки на око.

Отгоре се разпределят парчетата пилешко, като леко се притискат в картофите. Полива се с водата и струйка олио. Слага се капака и се пъха да се пече на 200 градуса за около 30-40 минути.

След това може да махнете капака и да запечете пилето с картофи още 10-тина минути (или до готовност на продуктите) без него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер безвкусно ядене...
03.11.2021 20:17