Макарони със сос Четири сирена

12/07/2013
Мариана
отМарианаНовак
"Забравете за диетите и се наслаждавайте на живота и на вкусната храна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 125
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Готовите макарони (които не бива да бъдат разварени) се отцеждат и се заливат със зехтин.

В подходящ дълбок съд се сипва заквасената сметана. На много тих огън се оставя да кипне. Към нея се прибавят нарязаните на малки кубчета моцарела, топено сирене и синьо сирене. Чедърът се настъргва на едро ренде. Половината от него се добавя към останалите сирена.

Оставете сместа да къкри на много слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато разбърквате. Когато се сгъсти изсипете вътре сварените макарони, поръсете с босилек и разбъркайте. Оставете още 4-5 минути на котлона.

Преди поднасяне поръсете с останалия Чедър!

Бон апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 5
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар