Зеленчукови кюфтенца на фурна

13/07/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
"Дали дегустирането на кюфтета е истинска професия или само така ни се иска насам "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 952
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите тиквички се рендосват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 30 минути за да се отцедят от излишната вода.

Сварете картофите във вряща подсолена вода. Оставете ги да се охладят, обелете ги и настържете на едро ренде. Лукът се нарязва на ситно, а чесъна се пасира. Сиренето се натрошава с вилица.

Смесете всички продукти в подходящ дълбок съд. Добавете и рендосаните тиквички, които внимателно сте изстискали. Чукнете трите яйца, наръсете с брашно и ситно нарязаните копър и магданоз и подправките.

От този смес с мокри ръце оформете кюфтенца, които поставете на разстояние едно от друго в тава, дъното на която сте постлали с хартия за печене.

Зеленчуковите кюфтенца се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поднасят се с подлучено с чесън кисело мляко.

подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мариета
Мариета
05.08.2013 12:38
Пекох ги на 250 градуса :)
0
1
Мариета
Мариета
05.08.2013 12:31
Много ми хареса рецептата , аз използвах почти 1 кг. картофи и ми се получиха 3 тави :) наистина мисля, че не са за 8 порции , а доста повече, но рецептата определено си заслужава, защото станаха много хубави и вкусни ! :) Поздравления :) ! Опитайте я няма са съжалявате :) !
0
0
Eлена
Eлена
27.07.2013 16:36
Днес, почти цял ден правих тази рецепта...варих, цедих, пасирах,кълцах...спазих всички грамажи и накрая се получи такова количество смес определено не и за осем порции, освен ако кюфтетата не са с големината на футболна топка..Поради причината, че нямах време да пека няколко тави, реших половината във фурната, другата половина да изпържя..Накрая резултата: Една фурна с кюфтета със вкус на варени картофи, тиквички и магданоз/на 180 градуса така стават/, а другата половина пържени, но вътре с хрупащ лук и тиквичка!Ако някой огладня, моля да пише, имам кюфтета за цяла казарма, които всички вкъщи отказват да ядат!Иначе снимката от рецептата е прекрасна!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв