Домашен доматен сос

20/07/2013
Hristy
отHristyНовак
"Универсален домашен доматен сос, с който и пържолите и спагетите са най-вкусни!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 024
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 1 консерва + 2 домата + 2 с.л. доматено пюре
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • риган - сушен - 1 ч.л.
  • босилек - сушен - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л. равна, смлян
  • нишесте - 1 ч.л., по желание
  • олио - около 6 - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте консервираните домати и нарязаните пресни домати.

Загрейте 60 мл олио и запържете ситно нарязания лук, а след като омекне добавете чесъна. След около 1 минута бъркане, добавете доматеното пюре, отново объркайте за 30-40 секинди и добавете пасираните домати.

Оставете соса да се вари на слаб котлона, като долеете и около 150 мл вода. Сосът трябва да се редуцира и да се сгъсти леко.

Претрийте го през финна цедка и върнете на котлона. След като кипне, добавете размитото в малко вода нишесте и подправките. Бъркайте за няколко минути и снемете от котлона.

Използвайте соса за паста, пържени и печени ястия.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

тео
тео
26.08.2013 19:53
Харесва ми, и аз го правя така, но без нишесте, просто се редуцира по дълго
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв